[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Csokis-diós kocka
kisalaDátum: Kedd, 2014-12-16, 18:38 | Üzenet # 1
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Hírnév: 0
Állapot: Offline
* előkészület: 15 perc * sütés: 40 perc

hozzávalók 6 főre  
 
18 dkg porcukor 
 8 tojás 
 2 kk kakaó 
 18 dkg darált dió 
 1 ek zsemlemorzsa 
 1 cs sütőpor

 
a mázhoz: 

 15 dkg vaj 
 1 ek tej 
 15 dkg cukor 
 3 ek kakaó

 

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. 
2. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük. A habot lazán a tésztába forgatjuk. 
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd egy deszka segítségével fordítsuk vissza. 
4. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a mázat. A vajat és kis edényben felolvasztjuk lassú tűzön, majd hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Amikor felforrt, és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről és 3 ek kakaót belekeverünk (a kakaót vagy egy kis szűrő segítségével vagy egy kanállal nyomjuk porrá, hogy ne legyen csomós a máz). A mázat melegen ráöntjük a süti tetejére, így 2-3 mm vastag lesz rajta a csoki réteg. 
5. Amikor megdermedt (kb.1 óra múlva), a tésztát kockára felvágva tálaljuk. 
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: