kisala | Dátum: Kedd, 2014-12-16, 18:29 | Üzenet # 1 |
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Állapot: Offline
| Baconos-sajtos rakott csirkemell:
Hozzávalók: 6 csirkemell 1-2 csomag bacon szalonna 4 db tojás 30 dkg trappista sajt himalájasó bors fokhagyma olívaolaj
Elkészítés: A csirkemelleket félbevágjuk, nem sok fűszerrel megízesítjük, majd nyakon öntjük dióolajjal és olívaolajjal, fokhagymát, mézet (keveset) adunk hozzá és belemasszírozzuk a húsba. Míg egy kicsit beissza a csirke az olajakat, fűszereket, addig elkészítjük a hőálló tálunkat. Kivajazzuk és kirakjuk a tál alját baconnel úgy, hogy hagyjuk kilógni a felét a szélén. Majd leütjük a tojásokat egy külön tálban és megmártogatjuk benne a csirkéinket, majd elkezdjük rápakolni a baconre. Egy réteg után reszelünk sajtot, 1 réteg csirke, egy réteg sajt, még egy réteg csirke, még egy réteg sajt. A végén a kilógó baconnel elkezdjük becsomagolni a rakott csirkét, majd 180 fokra betesszük a sütőbe és 40-60 percig sütjük. A végén, ha van grill funkciónk, 2 percig pirítsuk a bacont a tetején 200-250 fokon.
|
|
| |