[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Baconos-sajtos rakott csirkemell
kisalaDátum: Kedd, 2014-12-16, 18:29 | Üzenet # 1
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Baconos-sajtos rakott csirkemell:

Hozzávalók:
6 csirkemell
1-2 csomag bacon szalonna
4 db tojás
30 dkg trappista sajt
himalájasó
bors
fokhagyma
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemelleket félbevágjuk, nem sok fűszerrel megízesítjük, majd nyakon öntjük dióolajjal és olívaolajjal, fokhagymát, mézet (keveset) adunk hozzá és belemasszírozzuk a húsba. Míg egy kicsit beissza a csirke az olajakat, fűszereket, addig elkészítjük a hőálló tálunkat. Kivajazzuk és kirakjuk a tál alját baconnel úgy, hogy hagyjuk kilógni a felét a szélén. Majd leütjük a tojásokat egy külön tálban és megmártogatjuk benne a csirkéinket, majd elkezdjük rápakolni a baconre. Egy réteg után reszelünk sajtot,
1 réteg csirke, egy réteg sajt, még egy réteg csirke, még egy réteg sajt. A végén a kilógó baconnel elkezdjük becsomagolni a rakott csirkét, majd 180 fokra betesszük a sütőbe és 40-60 percig sütjük. A végén, ha van grill funkciónk, 2 percig pirítsuk a bacont a tetején 200-250 fokon.
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: