kisala | Dátum: Szerda, 2014-12-17, 13:20 | Üzenet # 1 |
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Állapot: Offline
| /hozzávalók 6 adag
70 dkg rétesliszt 25 dkg margarin (kocka) 6 ek disznózsír 2 db tojássárgája 3 dkg friss élesztő 15 dkg trappista sajt 175 g tejföl 1 teáskanál só (lehet többet is tenni) 1 teáskanál köménymag (lehet több kell) 1 dl tej (langyos, élesztőhöz) 1 db tojás (kenéshez) 1 kk fűszerpaprika (elhagyható)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt. Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk. Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
|
|
| |
albertagi57 | Dátum: Szerda, 2014-12-17, 18:15 | Üzenet # 2 |
Közlegény
Csoport: Ellenőrzöttek
Üzenetek: 2
Állapot: Offline
| BIZTOSAN FINOM LEHET....JÓ KIS SÖRKORCSOLYA!...
|
|
| |