[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Töltött Sült Krumpli
kisalaDátum: Szerda, 2014-12-17, 12:56 | Üzenet # 1
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Hírnév: 0
Állapot: Offline
HOZZÁVALÓK:

közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
olaj

sajt
szalonna
sonka
kolbász
hagymaszeletek

ELKÉSZÍTÉSE:

A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk.
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: