kisala | Dátum: Szerda, 2014-12-17, 13:15 | Üzenet # 1 |
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Állapot: Offline
| HOZZÁVALÓK:
Piskóta: 4 tojás 4 ek víz 1 sütőpor 4 ek cukor 4 ek liszt 1,5 ek kakaópor
KRÉM:
1 cs vaníliás puding 3 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg porcukor Töltelék: 1 cs gesztenyemassza 4 ek baracklekvár 2 ek kakaópor 1/2 kg keksz összetörve 3 dl tej 1/4 rumaroma
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.
A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.
A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.
|
|
| |