[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Gesztenyés szelet
kisalaDátum: Szerda, 2014-12-17, 13:15 | Üzenet # 1
admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 24
Hírnév: 0
Állapot: Offline
HOZZÁVALÓK:

Piskóta:
4 tojás
4 ek víz
1 sütőpor
4 ek cukor
4 ek liszt
1,5 ek kakaópor

KRÉM:

1 cs vaníliás puding
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Töltelék:
1 cs gesztenyemassza
4 ek baracklekvár
2 ek kakaópor
1/2 kg keksz összetörve
3 dl tej
1/4 rumaroma

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojáshabot felváltva a felvert tojás sárgához adjuk úgy, hogy a fehérjéből maradjon utoljára. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sül, majd ha kihűlt kettévágjuk.

A pudingot felfőzzük a tejjel a margarint habosra keverjük a cukorral és ha kihűlt a puding a kettőt összekeverjük.

A töltelék hozzávalóit is egy nagyobb tálba összekeverjük,de csak közvetlenül felhasználás előtt, mert ha áll nehéz vele bánni. A kekszet minél kisebbre kell törni,de (a darált keksz az nem jó hozzá,azzal már próbáltam,de nagyon tömény a közepe tőle).

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

A csokis piskótát vágjuk ketté, az alsó felére kenjük rá a krém felét, majd simítsuk rá a kekszes tölteléket, majd a maradék krémet. Ráborítjuk a piskóta felét és a tetejét csokoládé mázzal vonjuk be.
 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: